SLODUG
Spletno mesto uporabniške skupine slovenskih razvijalcev programskih rešitev

XtraGrid Cell Selection

ocenilo 0 uporabnikov
Rešeno (preverjeno) Ta prispevek ima 1 preverjen odgovor | 4 odgovorov | 1 sledilec

Mitja objavljeno v 02-13-2009 13:43 | Zabeleženo

Pozdravljeni,

Uporabljamo devexpressove komponente v8.2 V gridview-u imam nastavljeno single select row. Tukaj pa pride do problema selekcije celega teksta v fokusirani celici. Pri multiselect row je možnost nastavitve row/cell select in lepo izbere ves tekst v celici. Je mogoče to rešeno v novejši verziji ali obstaja kakšna druga pot da bi izbral ves tekst ob kliku na celico. Poskušal že simulirati double click, iskal selectAll(), pa brez uspeha.

LP, Mitja

Rešeno (preverjeno) Preverjen odgovor

Verified by Mitja

V gridu imam nastavljeno, da pri kliku na grid, fokus dobi celica ne celoten row(le en column je omogočen za urejanje). In sedaj bi moral biti izbran celoten text, ki je v celici, drugače so težave pri urejanju/vnosu.

Rešitev sem že našel, OptionsBehaviour.AutoSelectAllInEditor je tako default vrednost true. Nastavljeno mora biti še OptionsBehaviour.EditorShowMode na MouseUp.

LP, Mitja

Vsi odgovori

Kje si dobil te komponente in kje bi lahko jaz to "kupil" ?

www.devexpress.com

LP, Mitja
MihaM V odgovor na 04-06-2009 13:05 | Zabeleženo

A si poskušal nastaviti OptionsBehaviour.AutoSelectAllInEditor? Drugače mi pa ni prav čisto jasno kdaj in kaj hočeš. :-)

Miha Markic RighHand .net consulting and software development

Verified by Mitja

V gridu imam nastavljeno, da pri kliku na grid, fokus dobi celica ne celoten row(le en column je omogočen za urejanje). In sedaj bi moral biti izbran celoten text, ki je v celici, drugače so težave pri urejanju/vnosu.

Rešitev sem že našel, OptionsBehaviour.AutoSelectAllInEditor je tako default vrednost true. Nastavljeno mora biti še OptionsBehaviour.EditorShowMode na MouseUp.

LP, Mitja
Stran 1 od 1 (5 predmetov) | RSS
© 2004-2008 SLODUG