(Ne)stabilnost Visual Studia 2005

 [Poll]
Avtor: MihaM, objavljeno na portalu SloDug.si (Arhiv)

Leave a comment

Please note that we won't show your email to others, or use it for sending unwanted emails. We will only use it to render your Gravatar image and to validate you as a real person.

mznidar
mznidar - sreda, 19. april 2006

Zelo moteče... delam dnevno z solution-om, v katerem je 20 projektov in se lepo redno sesuva - so bile težave z visual designerjem, sploh če ste convertali iz vs2003 v 2005 :) Dosti pridobim s snipeti in refactor-jem ipd... vendar ta čas spet izgubim z daljšim časom builda :) Časovno gledano sem torej na istem kot prej :)

MihaM
MihaM - sobota, 08. april 2006

Pravo vprašanje je, zakaj VS2005 rabi toliko več resoursov kot ZX Spectrum basic.

lmat74
lmat74 - četrtek, 06. april 2006

Po moje je Bill bolj doma v Officu... Vsaj zadnje čase. PowerPoint in taki heci.

tomy
tomy - četrtek, 06. april 2006

Evo še eno vprašanje. Zakaj pa rabi vs2005 toliko več resourcov kot vs2003? Prdstavljam si da ma Bill Gates predober comp ka mu ga je žena kupla za abrahama pa ni šparal.

AndrejT
AndrejT - četrtek, 06. april 2006

MihaM wrote:Če se prav spomnim je bilo govora o jeseni (žal). Baje Q3. Glede na vsa prestavljanja pa se jih res znamo razveselit šele v veselem decembru... No, jaz sem optimist

MihaM
MihaM - četrtek, 06. april 2006

AndrejT wrote: Veliko težav je seveda povezanim s samim VS2005 [eda bolj motečih je gotovo nezmožnost vrnitve v vizualni design obrazca]. Za nekatere so sicer že pripravljeni vroči popravki, a jih dobiš le na izrecno zahtevo. Zato lahko samo čakamo na prvi paket servisnih popravkov... poleti... DXperience pa je tudi meni vse bolj všeč... Če se prav spomnim je bilo govora o jeseni (žal). DXperience je pa fajn, ja.

MihaM
MihaM - četrtek, 06. april 2006

Živjo Janez, FAKK2 wrote:zdravopa naj bo moj prvi odgovor na tole temicosam po sebi VS.NET rabi visoko zmogljivo mašino, se pravi hiter proc, RAM 1GB na uporabnika, hitri diski (sicer mi priporočajo SATA2 a jaz osebno mislim da pri nakupu SCSI ne moreš falit). SATA diski so čisto dovolj za workstation, SATA2 bi pa rabil v primeru, da uporabljaš RAID. SCSI je pa kvečjemu malček boljši za strežnike, pa še to ni več nujno. Je pa res, da IDE potrebuje zmogljivo računalo. Cena udobja pač. FAKK2 wrote:Sam se uporabljal VS.NET z DevExpress kontrolniki, pa je bila zadeva vse bolj žalostna.- se ne odpira dizajn Ja, to se res občasno dogaja. Je pa težko pokazati s prstom na krivca. FAKK2 wrote:- čez noč se pojavljajo napake inheritanja itd. Ehm? Same od sebe (retorično vprašanje)? FAKK2 wrote:- pojavljajo se sistemske napake, ki se odpravijo le z brisanjem osebnih nastavitev VS.Net Kaj pojmuješ pod sistemske napake? FAKK2 wrote:- mislim da so vsaj osnovne napake inheritanja odpravljene z novejšo raličico DXperience Verjetno govoriš o visual inheritance. Moraš razumet, da je VI delikatna zadeva in moraš vedeti kaj delaš. Večina problemov izhaja iz nerazumevanje uporabnikov, vsaj po mojih izkušnjah.  

AndrejT
AndrejT - četrtek, 06. april 2006

Veliko težav je seveda povezanim s samim VS2005 [eda bolj motečih je gotovo nezmožnost vrnitve v vizualni design obrazca]. Za nekatere so sicer že pripravljeni vroči popravki, a jih dobiš le na izrecno zahtevo. Zato lahko samo čakamo na prvi paket servisnih popravkov... poleti... DXperience pa je tudi meni vse bolj všeč...

FAKK2
FAKK2 - četrtek, 06. april 2006

zdravopa naj bo moj prvi odgovor na tole temicosam po sebi VS.NET rabi visoko zmogljivo mašino, se pravi hiter proc, RAM 1GB na uporabnika, hitri diski (sicer mi priporočajo SATA2 a jaz osebno mislim da pri nakupu SCSI ne moreš falit).Sam se uporabljal VS.NET z DevExpress kontrolniki, pa je bila zadeva vse bolj žalostna.- se ne odpira dizajn- čez noč se pojavljajo napake inheritanja itd.- pojavljajo se sistemske napake, ki se odpravijo le z brisanjem osebnih nastavitev VS.Net- mislim da so vsaj osnovne napake inheritanja odpravljene z novejšo raličico DXperience

lmat74
lmat74 - petek, 24. marec 2006

Vsaka tolažba prav pride.

MihaM
MihaM - petek, 24. marec 2006

Ja, res, če bi bilo več Sql-a odzadi, bi zdaj imeli že vsaj SP3 ;-)

lmat74
lmat74 - petek, 24. marec 2006

Konkretno: SQL Server Business Intelligence Development Studio. Očitno je preveč .NETa in premalo SQLa v ozadju.