SLODUG
Spletno mesto uporabniške skupine slovenskih razvijalcev programskih rešitev
SLODUG srečanje 17.10.

SLODUG srečanja se vračajo!
Veseli dogodek bo v sredo, 17.10. na klasični lokaciji.

Tokrat bodo prezentacije imeli trije SQL MVP mythbusterji, zato srečanja nikar ne zamudite!
Vsebina srečanja je sledeča:

17:00-17:15 Zbiranje

17:15-18:15 SQL Server Mythbusting (Marko Čulo, Dean Vitner)

Predavanje se ukvarja z zadevami, ki se tičejo SQL Serverja, in so splošno znane, čeravno niso najbolj točne, vsaj ne točne v celoti. Razbijanje takšnih mitov vključuje opis zablod tar razlago, kako SQL Server dejansko dela.
Spisek takšnih mitov je kar dolg. Izbraliomo najbolj znane in najbolj zanimive. Razprave in debate so pričakovane in dobrodošle.

18:15-18:30 Premor

18:30-19:30 Database Design Myths (Dejan Sarka)

Ne glede na to, da je relacijski model znan že več kot 35 let, dimenzionalni model pa preko 25 let, oba modela še vedno nista zadovoljivo razumljena s strani arhitektov baz podatkov, razvijalcev in sistemskih analitikov. V predavanju si bomo ogledali in razbili kar nekaj zelo razširjenih mitov.
Verjetno bo kar precej udeležencev zazijalo od presenečenja. Zato seveda tudi tu pričakujemo debate.

19:30 - * Debata, pizze in pivo.

Mythbusterji:

Marko Čulo
Marko dela v podjetju Comminus kot vodja oddelka za baze podatkov. Ukvarja se z implmentacijami SQL Serverja od arhitekture in podatkovnega modela preko rešitev poslovn intelligence do svetovanja pri izboljšavi performance. Kot goreč database developer na MS platform zabava ljudi z razpravami na novičarskih skupinah in kot predavatelj na srečanjih uporabniških skupin. Sam se smatra za zelo srečno osebo, ker lahko že leta dela izključno z bazami podatkov, in upa, da bo tako ostalo tudi v prihodnje.  Marko je SQL Server MVP.

Dean Vitner
Dean Vitner je vodja razvoja v podjetju SPIN iz Osijeka. Ne spomni se več, od kdaj že se ukvarja s programiranjem v različnih jezikih in z različnimi bazami podatkov; s SQL Serverjem se ukvarja zadnjih deset let. Ima veliko MS certifikatiov (MCSD, MCDBA, MCITP,…) in je tudi SQL Server MVP. Od nedavnega je realiziral še eno svojo latentno lastnost – poučevanje drugih, in tako tudi predava kot certificiran MCT. Vodi uporabniško skupino v Osijeku. Zelo dobro je znan v novičarskih skupinah, kjer s svojimi nezmernimi pogledi in arogantnim nastopom uspešno dobiva nove in nove prijatelje?

Dejan Sarka
Dejan Sarka, SQL Server MVP, je ustanovitelj slovenske uporabniške skupine za SQL Server in razvijalce. Dejan je glavni avtor ali soavtor štirih knjig ter treh tečajev za SQL Server. V zadnjem času se fokusira na Data Modeling in Data Mining.

POZOR: Zaradi spremenjene politike stavbe je zastonj parkiranje omejeno na do 2 uri. V primeru daljšega postanka si stroške krijete sami.

Se vidimo na Šmartinski 140.

PS. Navodila za "Kako priti do srečanja" najdete tukaj (http://www.slowug.org/Default.aspx?tabid=76)


Posted 10-04-2007 21:06 by MihaM
Pripete označbe:

Komentarji

spirit1 napisal re: SLODUG srečanje 17.10.
na 10-08-2007 8:33

to bo pa dober!!! :))

bojanv napisal re: SLODUG srečanje 17.10.
na 10-08-2007 11:29

lol :)

© 2004-2008 SLODUG
Powered by Community Server (Commercial Edition), by Telligent Systems