SLODUG
Spletno mesto uporabniške skupine slovenskih razvijalcev programskih rešitev
SLODUG srečanje v sredo, 24.6.
Novice SLODUG

Syndication

Veseli dogodek bo v sredo, 24.6. na klasični lokaciji.
Vsebina srečanja je sledeča:

17:00-17:15 Zbiranje

17:15-18:15 C# in Visual Basic – Pogled v prihodnost, Damir Arh
Microsoft nas je že navadil, da vsak novi Visual Studio prinese tudi novo verzijo programskih jezikov C# in Visual Basic. Ustaljeno prakso bo nadaljeval tudi Visual Studio 2010 s C# 4.0 in Visual Basic 10. Tokrat je poudarek na njuni večji združljivosti z dinamičnimi jeziki in medsebojni podobnosti. Predstavili bomo novosti, s katerimi si želijo to doseči, si pogledali, kako nam bodo te olajšale razvoj, ter opozorili na nevarnosti, v katere nas lahko zapeljejo. Zaključili bomo z razmišljanjem, kaj si lahko od obeh jezikov obetamo v prihodnosti.

Damir Arh je diplomiral na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani, za svoje diplomsko delo pa je prejel Prešernovo nagrado. Na isti fakulteti je končal tudi magistrski študij ter bil večletni član Laboratorija za računalniško grafiko in multimedije.
S podjetjem Gama System d.o.o. je začel sodelovati še v študentskih letih, sprva kot razvijalec, danes pa opravlja delo vodje razvoja programske opreme ter tako koordinira razvoj dokumentnega sistema Gama System® eDocs in druge programske opreme. Pri svojem delu je v stiku z najnovejšimi razvojnimi tehnikami in orodji, pozornost pa še posebej posveča Microsoftovim tehnologijam.

18:30-19:30 Silverlight 3 - Novosti, Andrej Tozon
Silverlight 3 bo kmalu izšel. Na srečanju bomo imeli priložnost ponoviti, katere novosti prinaša in kaj z njimi početi. Brez PowerPointa.

Andrej se že več kot 15 let aktivno ukvarja z načrtovanjem in razvojem programskih rešitev, pri čemer uporablja najnovejše Microsoftove tehnologije. Od leta 2005 dela v svojem podjetju, kjer med drugim svetuje strankam pri uvajanju novih tehnologij in vzorcev v razvojne procese. Svoje znanje usmerja predvsem v načrtovanje in razvoj odjemalskih rešitev, zato v zadnjem času največ pozornosti namenja tehnologijam WPF in Silverlight. Redno predava na Microsoftovih konferencah in drugih dogodkih, poleg tega pa aktivno sodeluje tudi v novičarskih skupinah in slovenski skupnosti razvijalcev (SLODUG).

19:30 - * Debata, pizze in pivo.

Se vidimo na Šmartinski 140!


Posted 06-11-2009 11:14 by MihaM
Pripete označbe: , ,
© 2004-2008 SLODUG
Powered by Community Server (Commercial Edition), by Telligent Systems