SLODUG
Spletno mesto uporabniške skupine slovenskih razvijalcev programskih rešitev
Srečanje SLODUG v četrtek, 21.6.2012, ODPADE

Srečanje ODPADE zaradi bolezni.

 

Pozdravljeni,

Veseli dogodek bo v četrtek, 21.6. na ustaljeni lokaciji.

Vsebina srečanja je sledeča:

17:00-17:15 Zbiranje

17.15-18:15 DAX na kratko (Ana Gligorijević )

DAX je jezik za pisanje izrazov in poizvedb za MS BI Semantični Tabularni Model - nova BI paradigma v MS SQL Server 2012 namenjena promociji in širšem uveljavljanju self-service BI-ja, tako za IT razvijalce kot za poslovne analitike.
Pogledali bomo, kaj so tabularni modeli ter osnove DAX-a, razlike med tabularnim in klasičnim OLAP-om (v prejšnjih verzijah imenovan kot UDM), pros & cons oba pristopa in videli, kako DAX deluje v praksi.

18.15-18.25 Odmor

18.25-19:25 Node.js (Dušan Zupančič, Hewlett Packard - Enterprise Services)

Spletne tehnologije se v zadnjem času razvijajo z bliskovito hitrostjo. V zadnjih parih letih se je Javascript dodobra usidral na brskalnikih, sedaj pa node.js obeta da bo Javascript zavzel tudi strežniški del. Node.js je zasnovan za spletne aplikacije z visokim številom uporabnikov, saj omogoča enostavno pisanje "neblokirajočih" strežniških rešitev. Ker deluje na večini znanih platform obljublja tudi najenostavnejšo prenosljivost strežniškega dela rešitve med le temi.

V predavanju si bomo ogledali kaj nam kot razvijalcu node.js daje na voljo, kako poteka razvoj in seveda nekaj najpomembnejših npm modulov, ki nam bodo omogočili hiter in enostaven začetek razvoja rešitev na tej platformi.

Za konec pa se skupaj z udeleženci seveda obeta zanimiva debata za / proti ...

Življenjepis

Dušan Zupančič si je v IT industriji več kot 20 let nabiral izkušnje kot konzultant, predavatelj, razvijalec in integrator. V zadnjem času (zadnjih 7 let) deluje predvsem kot arhitekt rešitev in kot konzultant pomaga razvojnim ekipam pri kompleksnih projektih.Še vedno je reden predavatelj na IT dogodkih v Sloveniji in soorganizator konference Bleeding Edge. Že dokaj zgodaj se je zapisal spletnim rešitvem, kar je rezultiralo tudi v 5 zaporednih nazivih MVP (ASP.NET) (od 2006 do 2011). in to področje še vedno z entuzijazmom aktivno spremlja.

19:15 - * Debata, pizze in pivo.

Se vidimo na Šmartinski 140!


Posted 06-18-2012 14:20 by MihaM
Pripete označbe: ,
© 2004-2008 SLODUG
Powered by Community Server (Commercial Edition), by Telligent Systems