SLODUG
Spletno mesto uporabniške skupine slovenskih razvijalcev programskih rešitev
Srečanje SLODUG v torek, 5.2.2013
Novice SLODUG

Syndication

Pozdravljeni,

vabljeni ste na prvo letošnje srečanje uporabniške skupine SLODUG, ki bo v torek, 5.2.2013, na ustaljeni lokacija (Microsoftova predavalnica v pritličju stolpnice na Šmartinski 140, BTC Ljubljana).

Vsebina srečanja:

17:00 - 17:05 Zbiranje
17:10 - 18:10 Uporaba master-slave mehanizmov in možnosti masovnega procesiranja v oblaku ali kako deluje PerceptionAnalytics (Matevž Gačnik, Solution Architecture MVP, Gama System d.o.o.)

Moderne tehnologije omogočajo prestavitev zalednih procesnih sistemov in srednjega sloja v procesorsko osnovane instance v oblaku. Delovne (worker) vloge omogočajo nepredstavljivo možnost poceni skaliranja, ki pa zahteva implementacijo naprednih mehanizmov za uspešno porazdeljevanje in alokacijo bremena. Na predavanju si bomo ogledali kako s tehnologijami delovnih vlog, algoritmov za izvolitev vodij (master election algorithms) implementiramo porazdeljevanje poljubnega bremena na množico procesorskih instanc. Prikazani bodo koncepti porazdeljevanja bremena v oblaku, sinhronizacije instanc in podatkov, obvladovanja in omejevanja prepustnosti ter mehanizmi eno-instančnih in več-instančnih paralelizacij.

18:10 - 18:15 Odmor
18:15 - 19:30 Osnove git in GitHuba (Klemen Slavič, Celtra)

Klemen bo v okviru kratkega predavanja predstavil koncepte in delovanje gita, trenutno najbolj popularnega distribuiranega sistema za verzioniranje in hrambo računalniške kode. Spoznali bomo tudi delo z GitHubom, kjer domuje največ aktivnih odprtokodnih projektov in se naučili postopkov, ki veljajo za dobro prakso in bonton pri sodelovanju v takšnih projektih.

19:30 - ... Debata, pizze in pivo.

Pridruži se nam na Facebook-u
https://www.facebook.com/groups/slodug
 
in sledi @slodug na Twitterju
http://twitter.com/slodug !

Se vidimo na Šmartinski 140!

Imate tematiko za predstaviti? Bi radi delili izkušnje z ostalimi? Javite se kot SLODUG predavatelj!


Posted 01-28-2013 10:47 by MihaM
Pripete označbe: ,
© 2004-2008 SLODUG
Powered by Community Server (Commercial Edition), by Telligent Systems