After NTK - Dev Edition PART 3

🗓️ KDAJ: V sredo, 29. novembra 2023, ob 18. uri 📍 KJE: tretton37, Trg mladih 9, BTC City Ljubljana

Napovedujemo - 𝗔𝗳𝘁𝗲𝗿 𝗡𝗧𝗞 - 𝗗𝗲𝘃 𝗘𝗱𝗶𝘁𝗶𝗼𝗻 𝗣𝗔𝗥𝗧 3!

Razpravljali bomo o najbolj vznemirljivih temah, ki smo se jih dotaknili na #NTK23, razširili znanje in zaključili s sproščenim druženjem s kolegi.

🗓️ KDAJ: V sredo, 29. novembra 2023, ob 18. uri
📍 KJE: tretton37, Trg mladih 9, BTC City Ljubljana

Dogodek bo v slovenskem jeziku! 🗣️

Prijavi se tukaj

 • 18:00 👋 Pozdrav in predstavitev - Rok Bermež [tretton37]
 • 18:15🎙 Trening in uporaba velikih jezikovnih, vizualnih in večmodalnih modelov v oblaku in "doma"
  Marko Kokol [Semantika]
  Pogledali bomo, kateri modeli so prosto dostopni (in kateri so primerni za komercialno uporabo) in kako jih lahko prilagodimo za lastne vzorce uporabe, ter katere rešitve obstajajo na področju Slovenskega jezika in kako jih lahko dodatno nadgradimo. Pri tem bomo večinoma uporabljali Python in C#, ter VSCode.
 • 19:00 ☕️ Premor
 • 19:10 🎙 Power Query - things you should know
  Gašper Kamenšek [Excel Olympics]
  Power Query is hands down the most important addition to the Excel lineup since 2010. Almost 20% (!!!) of users have begun to use it. But to use it properly, you should be aware of a few caveats that Power Query has.
  In this session, we will talk about all of them and also show how to solve them.
 • 20:00 🥂 Mreženje in osvežitev

O predavateljih:

 

⭐ Marko Kokol, Semantika
Marko Kokol je vodja razvoja v podjetju Semantika, kjer se trudi, da še vedno ostaja v stiku s praktičnim razvojem in pisanjem kode v .NET, Javi in občasno tudi kakšnem bolj eksotičnem jeziku. Je tudi MCT in MCP za področja umetne inteligence, razvoja v Azure, ter SharePoint, SQL in C#.

⭐ Gašper Kamenšek, Excel Olympics
Sem edini Slovenec z nazivom MVP za Excel. Svojo navdušenost in znanje delim preko podjetja Excel Olympics v obliki tečajev, projektov ter predavanj na konferencah po vsem svetu. Moja pot do večne sreče v profesionalnem svetu je vsako leto deliti znanje Excela s skoraj 500 tečajniki ter poslušalci in jim pokazati, kako z Excelom, Officeom 365 ter Power BI-jem postati produktivni preko njihovih pričakovanj.

Leave a comment

Please note that we won't show your email to others, or use it for sending unwanted emails. We will only use it to render your Gravatar image and to validate you as a real person.