Pre NTK - DevOps Edition PART 1

Napovedujemo - Pre NTK - DevOps Edition PART 1

🗓️ KDAJ: V sredo, 17. januarja 2024, ob 18. uri
📍 KJE: tretton37, Trg mladih 9, BTC City Ljubljana

Prijavi se tukaj

 • 18:00 👋 Pozdrav in predstavitev - Denis Ekart [tretton37]
 • 18:15🎙 Nadgradnja Kubernetesa? Kje ne začeti
  Blaž Balon [Adacta]
  Ta predstavitev ni vodnik za nadgradno Kubernetesa. Prav tako to ni seznam stvari, ki so potrebne za nadgradnjo. Raje se osredotoča na pasti in zanimive izkušnje preteklih nadgradenj. Iz tega stališča je prestavitev precej neuporabna, zna pa biti zanimiva. Pridružite se mi pri raziskovanju potenciala Kubernetesa za optimizacijo in pospešitev namestitvenih tokov. Dovolite mi, da z vami delim svoje izkušenje pri povezovanju razvoja in operacij.
 • 19:00 ☕️ Premor
 • 19:10 🎙 Azure Kubernetes Service 1 on 1
  Bojan Vrhovnik [Microsoft]
  Kubernetes is a popular and powerful way to deploy, run and manage containerized applications anywhere - on your local machine, on a hosted service or in the cloud. However, setting up Kubernetes by yourself can be challenging, but with cloud providers you can create a Kubernetes cluster in minutes. In this session, we will explore how Kubernetes works and show you how easy it is to get started. We will also cover how to deploy, scale, extend, manage, execute, and expose workloads, how to control Kubernetes programmatically, and how to integrate with external tools and services to make your workload ready for production. Vsebina iz predavanja je na voljo na tej povezavi.
 • 20:00 🥂 Mreženje in osvežitev

O predavateljih:

 

⭐ Blaž Balon, Adacta

Pozdravljeni, sem Blaž Balon, tehnični vodja v podjetju Adacta d.o.o., specializiran za DevOps. Z ozadjem razvijalca, kot tudi sistemskega administratorja, sem si vedno prizadeval poenostaviti in pospešiti postopke namestitev sistemov. Zadnjih 8 letih sem se veliko ukvarjal s Kubernetes tehnologijami. Začel sem z OpenShift 3.0, sedaj pa predvsem delam z Azure Kubernetes Services. Pri vseh svojih projektih dajem prednost integraciji Git-a in spodbujam uporabo neprekinjene integracije (CI)
 za brezhibne namestitvene procese.

⭐ Bojan Vrhovnik, Microsoft

Bojan Vrhovnik je zaposlen v Microsoft Slovenija kot arhitekt za rešitve v oblaku (Cloud Solution Architect), kjer se posveča tehničnim podrobnostim razvijalskih tehnologij v obliki predavanj, primerov uporabe v praksi (proof of concept) ter reševanju izzivov v partnerskih podjetjih. Preden se je pridružil strokovni ekipi Microsoft Slovenija, je delal kot spletni razvijalec v večjih podjetjih na sistemih CMS ter bančnih sistemih. Aktiven je na socialnih medijih (twitter @bvrhovnik). V svojem prostem času rad zahaja z družino v hribe, izvaja funkcionalno vadbo z ruskimi utežmi (Kettle Bells) ter se ukvarja z dinamičnih streljanjem (SZDS).

Leave a comment

Please note that we won't show your email to others, or use it for sending unwanted emails. We will only use it to render your Gravatar image and to validate you as a real person.

Вы лучшие ! Заскакивайте а также на собственный веб сайт ; ) Французский балкон размер
Вы лучшие ! Заскакивайте а также на собственный веб сайт ; ) Французский балкон размер - ponedeljek, 19. februar 2024

Вы лучшие ! Заскакивайте а также на собственный веб сайт ;) Французский балкон размер

Большое спасибо ! Заворачивайте а также на созданный сайтец :) Типа французский балкон
Большое спасибо ! Заворачивайте а также на созданный сайтец :) Типа французский балкон - četrtek, 08. februar 2024

Большое спасибо ! Заворачивайте а также на созданный сайтец :) Типа французский балкон