SLODUG
Spletno mesto uporabniške skupine slovenskih razvijalcev programskih rešitev

Konfiguracija Realse programa....

ocenilo 0 uporabnikov
Rešeno (nepreverjeno) Ta prispevek ima 0 preverjenih odgovorov | 4 odgovorov | 2 sledilcev

Mravbar objavljeno v 09-16-2009 10:24 | Zabeleženo

Pozdravljeni.

 

Imam en problem, na katerega sem naletel pri testiranju aplikacije, ki sem jo izdeloval v Visual Studio 2008 v programskem jeziku c#.NET. Ko želim aplikacijo iz Realse datoteke zagnati na drugem računalniku in preveriti njeno delovanje, mi program javi sporočilo, da se program ne more zagnati zaradi napačne konfiguracije programa. Na tem računalniku imam nameščen Xp in framework 2.0. Če to isto exe datoteko  prenesem nazaj na računalnik kjer je bila ustvarjena mi stvar lepo dela, vendar je na njem op.sistem Vista.

Zanima me kaj je narobe oz kaj mi manjka na tistem drugem 'testnem' računalniku oz zakaj mi javi to soročilo ?

 

Hvala

Vsi odgovori

Suggested by KrofDrakula

Preveri, če program buildaš za 2.0 verzijo frameworka (Project -> ... Properties -> Application -> Target Framework). Prav tako preveri, če si skopiral tudi morebitno .config datoteko skupaj z .exe programa.

hja  opazil sem da moj program zahteva verzijo 3.5, ker zgleda nekatere reference ne podpirajo starejše verzije. Se da to kako rešiti?

Poleg tega me zanima zakaj mi program,ko ga naredim z Publish project in ga zaženem javi napako, The 'Microsoft.Jet.OLEDB.12.0' provider is not registered on the local machine. Je treba kakšen pack vključit ?

Na splošno ne – assembly, ki ga hočeš vključiti, vsebuje informacijo o najmanjši podprti različici frameworka. Če ne moreš kje dobiti zbuildane knjižnice z nižjimi zahtevami ali pa izvorno kodo za buildanje novega assemblyja za 2.0, zaenkrat ne vidim splošne rešitve.

Kar se pa tiče tvojega errorja, je pa posledica tega, da manjkajo knjižnice, ki so priložene Office 2007 paketu. Za rešitev si oglej tale link.

tnx za linknaj samo povem,da pri prvi težavi je rešitev slednja:  v inštalacijsko datoteko vključiš pack, ki manjka oz slednjega namestiš posebej na računalniku ....

Stran 1 od 1 (5 predmetov) | RSS
© 2004-2008 SLODUG
Powered by Community Server (Commercial Edition), by Telligent Systems